SuaTu KeTiKa DuLu......


logo.gifcreate_own.gifview_all.gifget_songs.gif

Khamis, Disember 24, 2009

Menyesal oleh Ressa Herlambang

Semula Ku Tak Yakin
Kau Lakukan Ini Padaku
Meski Dihati Merasa
Kau Berubah Saat Kau Mengenal Dia

Reff:*

Bila Cinta Tak Lagi Untukku
Bila Hati Tak Lagi Padaku
Mengapa Harus Dia Yang Merebut Dirimu

**

Bila Aku Tak Baik Untukmu
Dan Bila Dia Bahagia Dirimu
Aku Kan Pergi Meski Hati Tak Akan Rela

Terkadang Ku Menyesal
Mengapa Ku Kenalkan Dia Padamu

Bila Cinta Tak Lagi Untukku
Bila Hati Tak Lagi Padaku
Mengapa Harus Dia Yang Merebut Dirimu

dan

Bila Aku Tak Baik Untukmu
Dan Bila Dia Bahagia Dirimu
Aku Kan Pergi Meski Hati Tak Akan Rela

Bila Cinta Tak Lagi Untukku
Bila Hati Tak Lagi Padaku
Mengapa Harus Dia Yang Merebut Dirimu

dan

Bila Aku Tak Baik Untukmu
Dan Bila Dia Bahagia Dirimu
Aku Kan Pergi Meski Hati Tak Akan Rela

Terkadang Ku Menyesal
Mengapa Ku Kenalkan Dia Padamu



Rabu, Disember 23, 2009

suRaT unTuk SahaBaTkU taRsaYanG





Bismillahirrahmanirrahim..


Ke hadapan sahabatku yang kukasihi dan kusayangi kerana Allah,

Semoga dirimu sentiasa di bawah lindungan rahmatNya serta dikurniakan tubuh badan yang sihat bagi menunaikan tanggungjawabmu sebagai seorang Muslim. Ketika nukilan ini kutulis mungkin kau sedang ditemani oleh sahabatmu yang mampu menceriakan dirimu lebih dariku. Walau bersama siapapun dirimu ketika ini, walau siapa jua di sisimu, diriku tetap mendoakan kesejahteraan dan kebahagiaan dirimu..

Sahabatku,
Sepanjang cuti yang lalu, banyak yang telah kufikirkan. Tentang kata-katamu mengenai diriku. Tentang teguran darimu yang membuat diriku tersedar dari lamunanku. Terima kasih wahai sahabatku. Dengan kata-kata dan teguran darimu, aku muhasabah kembali tentang apa yang telah aku lakukan sepanjang kita bersahabat. Adakalanya perlakuan dan tutur kataku melukai hatimu. Tapi kau masih tersenyum ketika berbicara denganku. Ku akui kelemahan diri yang sukar sekali mengawal bicaraku. Telah banyak kali kuingatkan diri ini agar mengawal setiap tutur bicaraku namun diriku kecundang jua.

Sahabatku,
Kadang-kadang banyak perkara yang ingin kukongsi bersama dirimu. Bila kusedar tentang siapa diriku pada pandangan matamu, cepat-cepat aku padamkan keinginan hatiku itu. Aku mengerti bahawa aku bukanlah sesiapa pada dirimu. Tapi bagiku dirimu amat bererti buat diriku. Sejak aku mengenali dirimu, banyak perkara yang tak pernah aku bayangkan menjadi sebahagian dari kisah hidupku telahpun kutempuhi. Ianya amat beerti bagi diriku yang masih mencari tentang erti kehidupan yang sebenar.

Sahabatku,
Aku tertanya ke mana hilangnya kemesraan hubungan kita. Kenapa kau mendiamkan diri dan tidak menjawab semua panggilanku? Jika benar diriku ada berbuat salah dan melukai hatimu, maafkanlah diri ini kerana aku jua manusia biasa yang tidak dapat lari daripada melakukan kesilapan dan kesalahan. Khabarkan pada diriku tentang apa yang telah aku lakukan yang membuatkan dirimu menjauhkan diri dariku. Jika dirimu enggan memaafkanku, apalah dayaku kerana hanya kau yang berhak untuk memberikan kemaafan padaku. Sahabatku yang lain pernah berkata 'Orang yang memaafkan kesalahan orang lain punyai jiwa yang besar'. Mahukah kau menjadi seperti mereka?

Sahabatku,
Aku tidak mampu lagi untuk menyusun madah kerana setiap kali diriku mencoret nukilan buatmu aku dapat rasakan yang kau semakin jauh dariku. Ambillah sebanyak mana waktu yang kau mahukan. Akanku didik diri ini agar sabar dalam menanti sebuah kemaafan darimu. Jika itu harga sebuah kemaafan yang perlu kubayar akan kusabar dalam penantian ini.

terima kasih sahabat....atas aper yang dah kau lakukan..

............................terima kasih

Selasa, Disember 22, 2009


Send a Teddy Bear Note at WiddlyTinks.com

Best Friends Photo Frame
Photo Tinks by WiddlyTinks.com


My Stick Family from WiddlyTinks.com

Scrapbook at WiddlyTinks.com
Photo Tinks by WiddlyTinks.com

gaMbaR haSiL EdiT aKu...hahaha...BaRu Blajo


ni gamboo aku dalam kereta...hehehehe...x silap ku masa nak balik kg beraya...masa raya aidil fitri yang lalu...huahuhuh



ni gambo aku 1 kuarga....gambo mam dan pap gan gambo kami 4 beradik...hahahha...Riang Ria Raya


ini gambo kenangan aku bersama my mam dan my pap dengan my sis kak june, nona gan anak dia june sI qiS dan Yipp ...hahaha...bila la kak jun nak balik lagi...x lupa juga ada PipiT diSitu...


berangan jadi cover page jap....hahhah...x dapat masuk majalah...wat majalah sendiri jer la....hahhaha

ni gambo my mam and pap...hehehehe...gambo ni diambil masa raya ari tu...hahaha...pas ni mam dan pap tingal berdua je la..bebab anak2 semua dah beso...semua dah ada yang kewin, ada keja dan 2 anak nyer lagi gan belajar...so berdua jer la pas ni...hahaha...lala doa mam dan pap bahgia je la yer dan happy2 selalu k...hehehehe

ni gambo aku...hahahha...comey x...? saje2 jer pose cam artis

Isnin, Disember 21, 2009

Si ArnaB daN koBeS nyEr

video

ni adalah aksi 2 eko arnab belaan pap..seko warna hitam putih tu aku pangil pak tam...yang kelabu tu mam pangil dia coklat....hahhaha...pelik kan ....? name x popular langsung...hahhah.x pe la....yang pasti 2 eko arnab ni...sangat lah lincah dan cerdas.. pantang jer dapat lepas dari kandang...suka dia...siap terlompat2....comey sangat2...tapi dia ni bkan leh lari laju2 sagat pun...sbb kan dia berat sagat...susah nak lari...hahhaha

mY MaRmoD

video

ni adalah haiwan kesayangan aku....penat jaga diorg ni...tapi bolehlah hilangkan bosan aku sbb x tau nak wat pe cuti2 sem mcm ni...aku asik makan tido jer.....ni aku punyer tikus belanda...atau mam bagi name dia marmod......aku ada 3 eko marmod ni...yang hitam putih nama dia key....yang warna putih belang coklat gan hitam name dia loly....cute can name nyer...dan yang paling beso yang warna putih belang oren name nyer papet....diorg ni comey...tapi sagatlah garang....kalo nak pegang tu kena berhati2...takut kena gigit plk....hahhaha...

Sabtu, Disember 12, 2009

lagi 4 hari lg

lagi 4 hari lg

lagi 4 hari jer aku kat unisel ni...pas ni nak balik johor...x sabo ner....x sangka dah 4 sem aku di unisel....banyak kenangan .....pahit manis disini....paper aku exam tingal 3 jer... isnin paper perkembangan bahasa....selasa 2 paper....sosiologi gan matematik....hope aku dapat la kptsan yang cmerlang sem ni sebb aku dah berusaha sebaik mungkin....doakan aku berjaya yer kwn2...love u all

ExaM...oh...eXaM...



ini adalah time y paling aku x suke...exam time....lotih aku nak baca buku2 ni...aku ni bukan jenis ulat buku pun....tapi bila tengok hosmate aku sebok gan buku2 diaorg.....aku jadi seram...karang aku x lulus gan cmelang...kesian kat mak aku...sesusah jer anto aku blajo....ehehehee....so terpaksa la aku kuatkan diri aku study......tapi bila dah bosan study...aku pun berfacebok la...x pun berYm...hahaha...kalo mak bapak aku tau aku ni main2 jer kat sini...mesti diorg sedih.....

hahaha...ok la..nak study ni...bye2

Jumaat, November 27, 2009

SuaTu KeTiKa DuLu......ciK LilOwzZ SeKoLaH




KOHORT 6 GROUP 2...UNISEL...BANYAK KENANGAN YANG AKU DAPAT BERSAMA KORG...SUKA DUKA KITE LALUI BERSAMA...KENANGAN MANIS.....KENANGAN PAHIT...KENANGAN BERSAMA SAHABAT BAIK...KENANGAN BERSAMA SAHABAT YANG MAKAN KAWAN NYER....SEMUA ADA DI SINI..DISINI JUGA AKU BELAJAR ERI PERSAHABATAN SEJATI DAN KAWAN YANG HANYA ADA BILA KITA HAPY JER...SEMUA NI AKAN AKU INGAT SAMPAI MATI....AKU X KAN LUPE...SEMUA KENANGAN AKAN HIDUP DALAM DIRI AKU...TQ MY FREN...SBB BAYAK MANGAJAR AKU ERTI KEHIDUPAN SEBENAR...KEHIDUPAN??? ADA APA DENGAN HIDUPPP????


GAMBO NI DIAMBIL KETIKA MAJLIS RESTU STPM...AKU ORG Y DPAN SKALI...NAK OVER LA TU KAN..HEHEHE...UNTUK PENGETAHUAN KORG....KENANGAN MASA F6 MERUPAKAN SAAT2 TERINDAH DALAM HIDUP AKU..AKU X KAN LUPE KORG...SAYANG KORG SEMUA...WALAU PUN KITE DAH X BJUMPA SBB MASING2 KEJAR CITA2 SENDIR...AKU SENTIASE DOA KORG BAHGIA N DAPAT CAPAI IPIAN KORG...KORG ADALAH THE BEST FREN YG AKU JUPE SLAME NI....HOPE DPT JUPE KORG SATU HARI NANTI...BANYAK SUKA DUKA AKU LALUI GAN KORG...WALAU AKU KAWAN GAN KORG 2 TAHUN JER....AKU RASA MCM DAH LAME KENAL KORG...FREN 4 EVER.... KELAS 6 ATAS DAN BAWAH 2...SEKOLAH SULTAN ABDUL JALIL KLUANG (SSAJ). TAHUN 2005-2006



GAMBO NI MASA AKU TINGKATAN 4 DAN 5 SN 5....MANE KORG SKRG...DAH LAME AKU X JUPE KORG...HOPE KORG SEHAT....DAN BJAYA CAPAI IMPIAN KORG ....KENANGAN DGAN KORG AKU X KAN LUPE...K....SSAJ TAHUN 2003-2004

GAMBO TINGKATAN 3F....LOVE U ALL...KENANGAN BERSAMA X KAN AKU LUPE....APE CRITE LA KORG SEMUA SKG YER....SSAJ.... TAHUN 2002

NI MASA AKU DARJAH 1 TERATAI....AKU X INGAT LA NAME2 KWN2 AKU NI...YANG AKU INGAT...WAN ASRAF, ON, SALSIAH....AZRINA...SAPE LAGI YER???? LUPE LA...DAH MASUK 15 TAHUN GAMBO NI...TAPI AKU STILL SINPAN LG....KENANGAN DI SEKOLAH KEBANGSAAN KG MELAYU KLUANG...X KAN KU LUPA (1994-1999)

SuaTu KeTiKa DuLu......ciK LilOwzZ kecik2



ini adalah gambo aku masa kecik2...comey kan...?? rasa gambo ni aku dalam umo sampai satahun lagi...dalam 3-8 bulan kot...x kofem lg...lupe nak tanye gan mam...hehehe...di beri lah nama bayi yang comey ni....NOOR FAZULILAH BT ABDULLAH....HEHEHE.... gambo lame ni... aku korek dari album2 gambo yang pap aku simpan...ni je la gambo aku kecik2...yang lain ada yang dah kena banjir dua tiga tahun dulu....comey x aku....hehehhe...kecik2 comey la...ni dah beso x comey langsung...hehehehe

SKKM..DaLam KenaNgaN.....


ini adalah gambo kelas aku masa di sekolah kebangsaan kg melayu...kluang joho...masa ni aku kelas 1 teratai...kelas pasndai gak la..tapi darjah satu jer la..pas tu aku masuk kelas seroja...kira kelas akhir jugak la...hehheheh..terboco rahsia plak...ye la dulu kan bdak2...sengal lagi masa tu...x brape pandai...hehehehe...tapi aku x sangka la...dari bdak y x brape pdai aku usaha dan akhirnya aku masuk u gak...hehehehe....tapi aku rasa skrg...kwn2 aku mesti dah bjaya kan...aku doa yang terbaik untuk korg

RiaNG Ria RaYa....aJi...La pUlaK





ini adalah lauk2 yang di masak oleh my mom....aku tolong sikit-sikit jer...masakan biase la tradisi org joho...mesti ada ketupat, rendang, kuah lodeh, ayam masak merah, kuah kacang dan yang paling penting...hehehhe...batang buruk mam....best kan....tapi dibalik kegembiraan ni...aku terkenang akan akak ku yang sulung..dia sekeluarga x dapat balik...sedih nyer...mam wat2 hapi uer..tapi aku tau dia rindu gan anak sulung nyer tu....rindu 2 org cucu nyer yang nakal tu..tapi nak wat cam ne....kiteorg kena paham la...kak june kan dah berkluarg...x mcm aku gan kakak aku...tapi x pe la...sbb pagi tadi kak june sempat tpon mam...ucap slamat ari raya aji....mcm tu la kot kalo aku dah bkeluarge nanti kena mengalah kalo nak balik kg....sedih kalo tpakse pilih nak raya mane dulu....sbb nak jaga hati semua org...

esok aku nak kena balik kampung kat serom 6 sungai mati muar...hehhehe..umah atok aku belah mam...... nasib atok aku belah pap dah x de semua...kalo x mesti bgadoh nak balik mane...heheheh...esok atok ada wat korban...skali dgn kenduri....rasa malas ye nak balik...sbb kalo balik mesti kena wat kerja...masak la, basuh pingan la, sapu sampah la...dan yang paling aku x suke balik kg ni...kena la jumpe makcik pakcik aku..yang aku x brape suke tu....name je org tua...tapi kalo ckp x penah pker prasaan org lain...main cakap jer sedap mulut jer...skali aku lempang guna slipo baru tau...hehehhe...ok la nak p tengok tv la...ada crite best ari ni...bye2

Selasa, November 03, 2009

SaHabAT keRR???




Bukannya senang nak cari kawan yang baik.
Bukan senang juga nak menjadi kawan yang
baik.

Kawan yang baik tak pernah mengumpat
di belakang kawan baiknya.
Kawan yang baik tak pernah cemburu
dengan kejayaan kawan baiknya.
Sebaliknya kawan yang baiklah yang paling
banyak membantu kawan baiknya untuk
mencapai kejayaan.

Kawan yang baik tak pernah mempengaruhi
kawan baiknya untuk membuat perkara yang
buruk dan sia-sia.
Kawan yang baik adalah orang yang selalu
menasihati kawan baiknya untuk berbuat
kebaikan.

Kawan yang baik adalah orang pertama yang
akan dicari bila tiba masa sedih atau gembira.
Kawan baik menjadi tempat kita meluahkan
perasaan yang tak dapat diluahkan
kepada kawan biasa.

Kawan yang baik tak pernah memaksa kawan
baiknya untuk sentiasa berada di sisinya.
Kawan yang baik tak pernah melarang kawan
baiknya untuk berkawan dengan kawan yang baik.
kawan yang baik tak pernah cemburu jika kawan
baiknya mempunyai ramai kawan baik, kerana
kawan yang baik tahu apa yang paling baik
untuk kawan baiknya.

Kawan yang baik akan sentiasa
mendoakan kesejahteraan dan kebahagiaan kawan
baiknya di dunia dan di akhirat di dalam doanya.

Kita adalah kawan yang baik jika kita faham
bahawa kawan baik kita bukanlah seorang yang
sempurna.
Kita adalah kawan yang baik jika kita menjadi
kawan yang baik kepada kawan baik kita.

Kita bukanlah kawan yang baik jika kita tidak
menghargai kawan baik kita, kerana kawan yang
baik akan sentiasa menghargai kawan baiknya.

Kita bukanlah kawan yang baik jika kita tidak
memberitahu perkara yang baik kepada kawan
baik kita, kerana kawan yang baik akan selalu
menyampaikan perkara yang baik kepada kawan
baiknya.

Dan kalau kita nak dapat kawan baik yang baik,
kita mesti lebih dahulu menjadi seorang kawan
yang baik...kepada kawan baik kita

SaHabAT keRR???