SuaTu KeTiKa DuLu......


logo.gifcreate_own.gifview_all.gifget_songs.gif

Khamis, Disember 24, 2009

Menyesal oleh Ressa Herlambang

Semula Ku Tak Yakin
Kau Lakukan Ini Padaku
Meski Dihati Merasa
Kau Berubah Saat Kau Mengenal Dia

Reff:*

Bila Cinta Tak Lagi Untukku
Bila Hati Tak Lagi Padaku
Mengapa Harus Dia Yang Merebut Dirimu

**

Bila Aku Tak Baik Untukmu
Dan Bila Dia Bahagia Dirimu
Aku Kan Pergi Meski Hati Tak Akan Rela

Terkadang Ku Menyesal
Mengapa Ku Kenalkan Dia Padamu

Bila Cinta Tak Lagi Untukku
Bila Hati Tak Lagi Padaku
Mengapa Harus Dia Yang Merebut Dirimu

dan

Bila Aku Tak Baik Untukmu
Dan Bila Dia Bahagia Dirimu
Aku Kan Pergi Meski Hati Tak Akan Rela

Bila Cinta Tak Lagi Untukku
Bila Hati Tak Lagi Padaku
Mengapa Harus Dia Yang Merebut Dirimu

dan

Bila Aku Tak Baik Untukmu
Dan Bila Dia Bahagia Dirimu
Aku Kan Pergi Meski Hati Tak Akan Rela

Terkadang Ku Menyesal
Mengapa Ku Kenalkan Dia Padamu



Rabu, Disember 23, 2009

suRaT unTuk SahaBaTkU taRsaYanG





Bismillahirrahmanirrahim..


Ke hadapan sahabatku yang kukasihi dan kusayangi kerana Allah,

Semoga dirimu sentiasa di bawah lindungan rahmatNya serta dikurniakan tubuh badan yang sihat bagi menunaikan tanggungjawabmu sebagai seorang Muslim. Ketika nukilan ini kutulis mungkin kau sedang ditemani oleh sahabatmu yang mampu menceriakan dirimu lebih dariku. Walau bersama siapapun dirimu ketika ini, walau siapa jua di sisimu, diriku tetap mendoakan kesejahteraan dan kebahagiaan dirimu..

Sahabatku,
Sepanjang cuti yang lalu, banyak yang telah kufikirkan. Tentang kata-katamu mengenai diriku. Tentang teguran darimu yang membuat diriku tersedar dari lamunanku. Terima kasih wahai sahabatku. Dengan kata-kata dan teguran darimu, aku muhasabah kembali tentang apa yang telah aku lakukan sepanjang kita bersahabat. Adakalanya perlakuan dan tutur kataku melukai hatimu. Tapi kau masih tersenyum ketika berbicara denganku. Ku akui kelemahan diri yang sukar sekali mengawal bicaraku. Telah banyak kali kuingatkan diri ini agar mengawal setiap tutur bicaraku namun diriku kecundang jua.

Sahabatku,
Kadang-kadang banyak perkara yang ingin kukongsi bersama dirimu. Bila kusedar tentang siapa diriku pada pandangan matamu, cepat-cepat aku padamkan keinginan hatiku itu. Aku mengerti bahawa aku bukanlah sesiapa pada dirimu. Tapi bagiku dirimu amat bererti buat diriku. Sejak aku mengenali dirimu, banyak perkara yang tak pernah aku bayangkan menjadi sebahagian dari kisah hidupku telahpun kutempuhi. Ianya amat beerti bagi diriku yang masih mencari tentang erti kehidupan yang sebenar.

Sahabatku,
Aku tertanya ke mana hilangnya kemesraan hubungan kita. Kenapa kau mendiamkan diri dan tidak menjawab semua panggilanku? Jika benar diriku ada berbuat salah dan melukai hatimu, maafkanlah diri ini kerana aku jua manusia biasa yang tidak dapat lari daripada melakukan kesilapan dan kesalahan. Khabarkan pada diriku tentang apa yang telah aku lakukan yang membuatkan dirimu menjauhkan diri dariku. Jika dirimu enggan memaafkanku, apalah dayaku kerana hanya kau yang berhak untuk memberikan kemaafan padaku. Sahabatku yang lain pernah berkata 'Orang yang memaafkan kesalahan orang lain punyai jiwa yang besar'. Mahukah kau menjadi seperti mereka?

Sahabatku,
Aku tidak mampu lagi untuk menyusun madah kerana setiap kali diriku mencoret nukilan buatmu aku dapat rasakan yang kau semakin jauh dariku. Ambillah sebanyak mana waktu yang kau mahukan. Akanku didik diri ini agar sabar dalam menanti sebuah kemaafan darimu. Jika itu harga sebuah kemaafan yang perlu kubayar akan kusabar dalam penantian ini.

terima kasih sahabat....atas aper yang dah kau lakukan..

............................terima kasih

Selasa, Disember 22, 2009


Send a Teddy Bear Note at WiddlyTinks.com

Best Friends Photo Frame
Photo Tinks by WiddlyTinks.com


My Stick Family from WiddlyTinks.com

Scrapbook at WiddlyTinks.com
Photo Tinks by WiddlyTinks.com

gaMbaR haSiL EdiT aKu...hahaha...BaRu Blajo


ni gamboo aku dalam kereta...hehehehe...x silap ku masa nak balik kg beraya...masa raya aidil fitri yang lalu...huahuhuh



ni gambo aku 1 kuarga....gambo mam dan pap gan gambo kami 4 beradik...hahahha...Riang Ria Raya


ini gambo kenangan aku bersama my mam dan my pap dengan my sis kak june, nona gan anak dia june sI qiS dan Yipp ...hahaha...bila la kak jun nak balik lagi...x lupa juga ada PipiT diSitu...


berangan jadi cover page jap....hahhah...x dapat masuk majalah...wat majalah sendiri jer la....hahhaha

ni gambo my mam and pap...hehehehe...gambo ni diambil masa raya ari tu...hahaha...pas ni mam dan pap tingal berdua je la..bebab anak2 semua dah beso...semua dah ada yang kewin, ada keja dan 2 anak nyer lagi gan belajar...so berdua jer la pas ni...hahaha...lala doa mam dan pap bahgia je la yer dan happy2 selalu k...hehehehe

ni gambo aku...hahahha...comey x...? saje2 jer pose cam artis

Isnin, Disember 21, 2009

Si ArnaB daN koBeS nyEr

video

ni adalah aksi 2 eko arnab belaan pap..seko warna hitam putih tu aku pangil pak tam...yang kelabu tu mam pangil dia coklat....hahhaha...pelik kan ....? name x popular langsung...hahhah.x pe la....yang pasti 2 eko arnab ni...sangat lah lincah dan cerdas.. pantang jer dapat lepas dari kandang...suka dia...siap terlompat2....comey sangat2...tapi dia ni bkan leh lari laju2 sagat pun...sbb kan dia berat sagat...susah nak lari...hahhaha

mY MaRmoD

video

ni adalah haiwan kesayangan aku....penat jaga diorg ni...tapi bolehlah hilangkan bosan aku sbb x tau nak wat pe cuti2 sem mcm ni...aku asik makan tido jer.....ni aku punyer tikus belanda...atau mam bagi name dia marmod......aku ada 3 eko marmod ni...yang hitam putih nama dia key....yang warna putih belang coklat gan hitam name dia loly....cute can name nyer...dan yang paling beso yang warna putih belang oren name nyer papet....diorg ni comey...tapi sagatlah garang....kalo nak pegang tu kena berhati2...takut kena gigit plk....hahhaha...

Sabtu, Disember 12, 2009

lagi 4 hari lg

lagi 4 hari lg

lagi 4 hari jer aku kat unisel ni...pas ni nak balik johor...x sabo ner....x sangka dah 4 sem aku di unisel....banyak kenangan .....pahit manis disini....paper aku exam tingal 3 jer... isnin paper perkembangan bahasa....selasa 2 paper....sosiologi gan matematik....hope aku dapat la kptsan yang cmerlang sem ni sebb aku dah berusaha sebaik mungkin....doakan aku berjaya yer kwn2...love u all

ExaM...oh...eXaM...



ini adalah time y paling aku x suke...exam time....lotih aku nak baca buku2 ni...aku ni bukan jenis ulat buku pun....tapi bila tengok hosmate aku sebok gan buku2 diaorg.....aku jadi seram...karang aku x lulus gan cmelang...kesian kat mak aku...sesusah jer anto aku blajo....ehehehee....so terpaksa la aku kuatkan diri aku study......tapi bila dah bosan study...aku pun berfacebok la...x pun berYm...hahaha...kalo mak bapak aku tau aku ni main2 jer kat sini...mesti diorg sedih.....

hahaha...ok la..nak study ni...bye2